Инсталиране и деинсталиране

 

1. ИНСТАЛИРАНЕ

Разархивирайте файла и цъкнете два пъти на BDS-lat.msi (или по-новата версия, ако съм качил такава).

 

2.

Изчакайте да се появи долният надпис. При някои компютри с по-бавни процесори това отнема повече време. Бъдете търпеливи.

3.

 Ако имате инсталирана БДС от уиндоус, а не от Флекстайп, цъкнете на нейното EN (или друг език). Ако имате инсталиран Флекстайп и не пишете на фонетичната подредба - махнете го! Ако нямате инсталирана БДС, която е вградена в уиндоус, цъкнете тук за повече информация как да си инсталирате БДС подредбата. Опитите показват, че при инсталирани Флекстайп и вградения БДС BDS-lat работи.

Изберете English или друг чужд език, който ползвате и после “Добавяне” (Add). Може да добавите нов език, при което превключването ще бъде по явно, но ще се наложи да превключвате между три езика. При показания начин долу ще сменяте езиците, а за английски ще трябва допълнително да избирате клавиатурата. Обикновено по подразбиране е QWERTY.

Цъкнете с десния бутон на надписа EN: (Ако не виждате изображението по-долу, изтеглете и инсталирайте безплатния Макромедия Флаш плейър - 926 килобайта. Изполвайте бутоните Back/Next за придвижване във “филмчетата”).

 

 

 

4.

Алтернативно инсталиране - за друг език. Предимството е, че ще превключвате и виждате директно съответния език. Недостатъкът - ще трябва да превключвате между повече езици.

 

 

 

7. ДЕИНСТАЛИРАНЕ

Цъкнете отново на инсталатора и изчакайте да се появи съобщението за избор на деинсталация. Изберете Remove.

8.

Клавиатурата можете да премахнете по същия път, както е била инсталирана - цъквате с десния бутон на Бг, после Сеттингс - избирате БДС на латиница и Премахни (Remove). След това можете да я добавите, ако не сте я премахнали чрез инсталатора (виж т. 7).

Използвайте и Старт/Контрол панел/Адд-ремув програмс